Home » Acties/Nieuws

Actie

Nieuws

De chocolade van de chocolademakers!

Kom naar de winkel en u ontvangt als klant een proefstukje en daarbij het (h)eerlijke verhaal van de makers.

 

En dit is het  verhaal:

In 2011 besloten Rodney en Enver om chocolademakers te worden. Gewoon omdat het maken van échte chocola nu eenmaal het mooiste en lekkerste is wat er bestaat!

“We willen mensen laten zien hoe echte chocola gemaakt wordt, van boon tot reep. In onze eigen fabriek in Amsterdam doen we alles zelf. We zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Hierdoor kunnen we alles zo duurzaam mogelijk doen.

We kopen hoge kwaliteit biologische cacao direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Dit doen we voor een goede & eerlijke prijs. We branden zelf en nemen de tijd. Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en ècht lekker.

 

Zonder hen kunnen wij geen goede chocolade maken. Het oogsten van rijpe cacaovruchten, het fermenteren en drogen van de bonen moet met veel aandacht gebeuren om de juiste kwaliteit te behalen. Ook de zorg voor de natuur vinden wij erg belangrijk. Wij werken alleen met biologische cacao, suiker en melkpoeder. Dit is ook veel beter voor de boeren en hun families. Een biologische teelt stelt hun niet bloot aan chemicaliën en pesticiden. Daar waar wij dat kunnen helpen wij met natuurbehoud”. Zie www.chocolatemakers.nl